Informácie

Malý byt vo veľkosti, ale veľký v štýle

Malý byt vo veľkosti, ale veľký v štýle

"Pridelené". Vďaka tomuto slovu a úderu kladiva sa Ben a Susanne stali novými majiteľmi ateliér 36 m2 umiestnený v budove postavenej v roku 1860 v londýnskej štvrti Islington. Ich majetok bol predmetom sporu iba s iným párom, pretože stav domu bol dosť zlý a keďže v chránenej budove existovalo veľa prekážok, ktoré radnica uviedla na jej reformu. Ben to však neodradil, architekt štúdie Architektúra pre Londýn, ktorý videl v tomto mini-štúdiu veľa možností.

Aby to bolo funkčné, presunuli spálňu a kuchyňu a otvorili ju zvyšku domu. Chceli vrátiť nádheru minulosti, a tak odstránili vrstvy, ktoré predchádzajúci vlastníci pridávali po celé desaťročia. Roztrhali linoleum podlahu a vystavili pôvodné drevo, ktoré brúsili. Pôvodné lišty mali na vrchu toľko farby, že ich dizajn bol ťažko viditeľný, takže ho odstránili. Úrady ich prinútili kopírovať štýl devätnásteho storočia a začali náročné vyšetrovacie práce vstupujúce do domovov svojich susedov, aby našli originálne prvky a replikovali ich. Medzi týmito prvkami bol krb, ktorý uviedli do prevádzky a pre ktorý navrhli priečelie v karrárskom mramore. ten istý materiál sa použil na kuchynskú dosku, aby sa zaistila kontinuita priestoru, a v kombinácii s ďalším skromnejším, MDF, pre skrinky. Všetko s rozpočtom niečo vyše 30 000 EUR.

Tento kontinent klasického líčenia kontrastuje s dekoratívnymi kúskami, väčšinou súčasnými severskými vzormi a mid-century, Bez ohľadu na pravidlá zdobenia malých priestorov namaľovali steny a strop spálne na tmavošedú, pretože „je to príjemnejšie a v noci nemôžete vnímať, kde končí miestnosť,“ vysvetľujú.

www.architectureforlondon.com

Reklama - Neustále čítajte nižšie

Napriek zlému stavu, v ktorom bol, sa Ben a Susanne, majitelia tohto bytu s rozlohou 36 m2 v Londýne, presvedčili o možnostiach, ktoré mal.

Chráňte svoju minulosť

Byt je v chránenej budove postavenej v roku 1860 a radnica dala pri reforme veľa podmienok.

Tesný rozpočet

V kuchyni skombinovali mramorovú dosku Carrara, nájdenú za veľmi dobrú cenu v lome, s MDF pre skrinky.

jasne

Moderná verzia tradičného luster visí na strope vašej obývacej izby.

zmeny

Distribúcia sa zmenila, aby bola funkčnejšia: spálňa bola umiestnená v predchádzajúcej kuchyni a naopak, otvorila sa do obývacej izby.

V žiare ohňa

Predná časť krbu musela byť navrhnutá z obyčajného mramoru tak, aby kopírovala pôvodný štýl.

Originálne lišty

Výlisky boli namaľované toľkokrát, že ich vzhľad nebol viditeľný. Odstránili vrstvy a natreli ich na bielo.

Krok tvrdo

Pôvodná drevená podlaha bola pokrytá linoleum. Bolo roztrhané a obrúsené, aby sa obnovila nádhera minulosti.

Protiklady priťahujú

Klasický štýl podlahy bol kombinovaný so súčasnými dizajnovými kúskami.

Tesný rozpočet

Celkové náklady na reformu boli niečo vyše 30 000 EUR.

Nedodržiavajte pravidlá

Zvyčajne sa odporúča maľovať miestnosť vo svetlých farbách, aby sa zväčšila. Majiteľ tohto bytu urobil pravý opak, vybral si tmavosivú farbu na pokrytie stien a stropov a zabezpečil, aby hranice spálne neviem.

jednoduchosť

Rozhodli sa pre veľmi jednoduchý nábytok do spálne.

Tahy štetca

Deka a kreslo sú jediné farebné poznámky vnútri spálne.

kúpeľ

Aby sa vyhli umiestneniu chladiča a nezískaniu miesta, umiestnili zrkadlá, ktoré sa zohrievajú a bránia zahmlievaniu.

kúrenie

Aby vizuálne zväčšili kúpeľňu, pokračovali v obkladaní podlahy cez steny.

Relaxačný kúpeľ

Pokiaľ to miesto dovolilo, rozhodli sa namiesto sprchy umiestniť vaňu. Malý luxus

Klasická vaňa

Kúpili si liatinovú vaňu, ale nohy mali priveľa ozdôb na ich vkus, takže ich nahradili drevenými, ktoré boli vyfarbené žlto.

Rodinný portrét

Majitelia Ben a Susanne v obývacej izbe ich bytu s plochou 36 metrov štvorcových.