Informácie

Dom na skalách

Dom na skalách

Prechádzkou po pobreží Costa Brava po očarujúcej Camí de Ronda sa dostávame do chráneného priestoru s niekoľkými tradičnými domami postavenými na skalách. Jeden z nich, konštrukcia medzi strednými plochami 200 metrov štvorcových rozložená na štyri poschodia ktoré zodpovedajú stupňovitému terénu, bol obnovený a modernizovaný štúdiom Nook Architects. „Rodina majiteľov hľadala jednoduchý a pohodlný dom, ktorý by umožňoval nezávislé použitie v sekundárnych miestnostiach a zároveň spoločné a súvisiace použitie v hlavnom otvorenom priestore na najväčšiu terasu domu,“ vysvetlili architekti, ktorí dodali : „Bolo tiež potrebné opätovne upraviť funkčný program: časť zatienenej terasy na druhom poschodí sa zmenila na novú miestnosť a do druhého a tretieho poschodia sa pridali kúpeľne.“

Vonku zostalo všetko rovnaké, obnovovalo sa, s rešpektom k estetike a miestnym farbám, fasádam, strechám a terasám. Aj objem vnútorného priestoru sa nezmenil, ale distribúcia sa zmenila, zväčšili sa medzery a otvorili sa svetlíky, aby sa umožnilo vniknutie väčšieho množstva svetla a inštalácia tesárstva, ktoré sa dá úplne otvoriť, aby pri kontemplácii na more neexistovali prekážky. Hydraulické chodníky, stolárske a drevené trámy, ktoré už boli v dome, sa udržiavali a kombinovali s novými materiálmi, ako sú drevo, betón, oceľ a keramika, ktoré, hoci sú moderné, zdieľajú rovnakú triezvosť. než pôvodná stavba. Dokončujú túto rezidenciu funkčným a pohodlným nábytkom navrhnutým na mieru špeciálne pre priestory.

"Výsledkom rehabilitácie je dom, ktorý funkčne zodpovedá súčasným schémam, ale ktorý ukazuje jeho tradičný a stredomorský pôvod, kde hlavným protagonistom, ktorý z neho robí privilegovaný dom, je prirodzené a vizuálne osvetlenie na vynikajúcej lokalite," na záver štúdie, spokojný s prácou. Nemohli sme viac súhlasiť.

www.nookarchitects.com
Fotografie: Marcela Grassi

Reklama - Prečítajte si o výhľadoch na more pod morom

Na privilegovanom mieste na pobreží Costa Brava objavujeme tento rodinný dom renovovaný spoločnosťou Nook Architects.

Otvorené dvere

Vonkajšie stolárstvo sa dá úplne zložiť, čím sa interiér otvára do krajiny.

Dobrá tieňová prikrývka

Vonkajšie žalúzie a pergola bránia nadmernému slnečnému žiareniu, čo umožňuje optimálne pohodlie v lete.

Funkčnosť a pohodlie

Rodina majiteľov chcela zachovať kúzlo domu, ale spríjemnila ho otvorenými spoločnými priestormi.

Udržujte minulosť

Pôvodné hydraulické chodníky boli rešpektované.

Hra lietadiel

Architekti otvorili medzery medzi miestnosťami, aby poskytli šírku, spojili úrovne a získali viac prirodzeného svetla.

Nové materiály

Materiály, ktoré boli predstavené, majú rovnakú triezvosť ako tie existujúce.

Altillo ako

Mnohé z nábytku boli navrhnuté tak, aby využívali svetlo a priestor.

predsieň Kľúčový prvok

Schodisko, ktoré sa považuje za spojovacie vlákno medzi všetkými poschodiami, spája podkrovie so spoločnými priestormi, miestnosťami a priamym prístupom na pláž.

Zhora

Drevené trámy sú tiež pôvodné trámy domu.

Najvyššie poschodie Hlavná spálňa

S otvorenou kúpeľňou a šatňou.

Zákon o transparentnosti

Sklo vymedzuje oblasť kúpeľne, ale prepúšťa svetlo.

Druhá spálňa

Čelný panel vymedzuje obväzovú oblasť.

Stredomorská biela Výhľad na more

Ďalšia zo spální v dome.

Terasa v spálni Čistá fasáda

Fasáda domu bola obnovená s ohľadom na existujúce a miestne farby a štýl.

Priamy prístup na pláž lietadlo

V tomto pláne vidíme štyri úrovne domu, ktoré sa prispôsobujú sklonenému skalnatému terénu.

lietadlo lietadlo lietadlo