Informácie

Zrekonštruovaný rodinný dom

Zrekonštruovaný rodinný dom



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Keď bol tento byt postavený, v polovici 50. rokov minulého storočia, bol život veľmi odlišný od toho, čo je dnes. Jeho rozdelenie, veľmi roztrieštené a neusporiadané, plnilo funkciu získania maximálneho možného počtu izieb na 76 metrov štvorcových. Dnes však nie je potrebné mať toľko jednolôžkových izieb. Z tohto dôvodu sa manželia, ktorí zdedili tento byt, v ktorom bývali ich starí rodičia, rozhodli ísť do štúdia Manuela Garcíu, aby ho kompletne zreformovali a prispôsobili rytmu ich a ich mladého syna.

Návrhári interiérov sa rozhodli rezať zvuk a zbúrať priečky, aby otvorili priestor. Nakreslili tri zóny: jednu denne, obývaciu izbu a malú pracovňu, ktorú je možné izolovať cez sklenené dvere; jednu v noci so spálňami; a tretina služieb s chodbou, kuchyňou a kúpeľňou, uzavretá v kocke zrkadiel, ktorá slúži ako prostriedok vizuálneho rozšírenia hraníc priestoru a odrážania a znásobovania svetla.

V interiérovom dizajne prevažujú neutrálne tóny, ktoré poskytujú moderné a ušľachtilé materiály, ako je dub a biely mramor, ktoré dokonale ladia s pôvodnými prvkami domu, ako sú lišty, vysoké stropy alebo pôvodné okná. , Dizajn tiež kombinuje rôzne časy: súčasné kusy diskrétnych línií koexistujú s regenerovaným nábytkom, ktorý už v dome dosahoval moderný výsledok, ale to nezabúda na jeho minulosť. Pripravený pokračovať v písaní budúcnosti tejto rodiny.

www.manuel-garcia.com
Fotografie: Diego Opazo www.diegoopazo.com

Reklama - Čítajte ďalej pod novou generáciou

Majitelia tohto 50-tého bytu, ktorý sa nachádza v centre mesta Alicante, išli do ateliéru Manuela García, aby ho prispôsobili aktuálnym potrebám.

Choďte na svetlo

Obývacia izba bola umiestnená v oblasti s lepšou orientáciou, zabezpečujúcou dobrý výhľad a osvetlenie.

Jednotlivé riadky

Bol zvolený veľmi aktuálny nábytok, ale s triezvymi líniami dosiahol nadčasový výsledok.

farby

Dom bol vybavený uznávanými a vybranými kusmi nábytku v bielych, neutrálnych a šedých odtieňoch, ktoré prenikajú do priestoru jasu.

ako

Televízna skrinka, biela a triezvy, je takmer bez povšimnutia.

Pôvodná verzia

Aj keď v niektorých miestnostiach musel byť strop znížený, aby sa umožnilo nové potrebné vybavenie, v miestnosti sa zachovala výška a lišta.

Jedáleň

V bielych a drevených odtieňoch.

Po častiach

Návrhári interiérov rozdelili dom na tri zóny: jednu za deň, jednu v noci a druhú podľa služieb.

Výhľad na jedáleň Prípadová štúdia

Vedľa jedálne bola nainštalovaná pracovňa.

Štúdia je nezávislá od uzavretého skleneného krytu, pričom umožňuje určité súkromie, ale uprednostňuje vizuálnu komunikáciu medzi oboma miestnosťami.

Dotknite sa dreva

Štúdia poukazuje na veľkorysú letovú tabuľku vyrobenú opäť z moreného duba.

Zberateľská galéria

Na stole je starostlivý výber grafických diel od renomovaných autorov a rôzne cestovné fotografie majiteľov.

Všetko v polovici svetla

Omietkové lišty sa použili na inštaláciu nepriameho osvetlenia na falošný strop.

Nastavenia ochrany osobných údajov

Pred stolom slúži ako vizuálny filter medzi týmto priestorom a priľahlou miestnosťou knižnica z podlahy do stropu vyrobená z dubu.

Servisná oblasť

V areáli služieb sa nachádza distribútor, kúpeľňa, kuchyňa a malá galéria.

Táto oblasť, ktorá bola predtým najnepriaznivejšia a najtmavšia, sa stala chrbtovou kosťou projektu a premena kúpeľne na veľkú zrkadlovú kocku.

Zrkadlová kocka

Pre dizajnérov interiérov je táto zrkadlová kocka „zosilňovač alebo centrálne jadro, ktoré znásobuje svetlo a odráža rôzne činnosti, ktoré sa okolo neho dejú“.

Vnútri kocky

Centrálna zrkadlová kocka, hlavná postava projektu, v sebe ukrýva kúpeľňu domu.

Sprchové svetlo

Prírodné materiály ako drevo a mramor zachovávajú podstatu zvyšku miestností a vytvárajú elegantný a pokojný priestor. Interiér sprchy bol riešený podsvieteným strečovým stropom, ktorý zaisťuje teplé a rozptýlené osvetlenie.

Otvorená myseľ

V dolnej časti haly je kuchyňa, úplne otvorená do zvyšku domu.

Dubové drevo

„Pokiaľ ide o maximálnu integráciu, spodné moduly boli vyrobené v dubu, ktoré tvoria záhyb samotnej podlahy vozovky,“ vysvetľujú štúdie Manuela García.

Biely mramor

„Na dubových skriniach prechádza biely mramor cez dosku a zvislé steny, čím vytvára formálnu a vizuálnu kontinuitu, ktorá tiež umožňuje ľahkú údržbu tohto pracovného priestoru.“

Jedzte v kuchyni

Detail pracovnej dosky a baru pre neformálne jedlá v kuchyni.

Čiernobiele Hlavná spálňa

Vďaka kombinácii svetlých tónov, bohatého prirodzeného svetla a výplní falošných stropov sa stáva elegantným a uvoľneným priestorom.

Posteľní spoločníci

Nočný stolík aj komoda sú z Treku.

Šedá hmota

Na čelnú stenu je nainštalovaný vinylový papier v šedých odtieňoch.

Získajte pohodlie

Treku komoda detail.

Detská izba

Pokračujte v štýle domu, ale bol upravený tak, aby bol priateľskejší a veselejší.

Medzi bavlnou

„Textílie geometrických tvarov a zelených odtieňov sú žmurknutím, vďaka ktorému je táto jednoduchá miestnosť priestorom pre viac ľudí,“ vysvetľujú v štúdii.

Dom na hranie

Stena vedľa postele bola obložená rovnakým vinylovým papierom ako hlavná spálňa.

skriňa

Pohľad na šatník detskej izby.