Informácie

Starý rehabilitovaný sklad

Starý rehabilitovaný sklad

Dlho predtým, ako ju získal súčasný vlastník, Tento dom bol skladom. Jeho stav - nízka vlhkosť a zjavná nedostatočná údržba - ho zhoršili na nepredstaviteľné extrémy. Avšak jeho umiestnenie v Lavapiés, centrálnej časti Madridu, v Belgicku budova postavená v roku 1916 zviedol svojho majiteľa. Bola zavedená komplexná reforma. Z tohto dôvodu sa spoliehal na štúdio interiérového dizajnu Paloma Angulo.

Silné nosné steny a kovové nosníky zaručujú pevnú štruktúru, ktorá by umožňovala drastické zmeny. Dlažba, otriasnutá vlhkosťou, bola odstránená. Vykopalo sa 30 cm zeme a urobil sa krb, ktorý neprišiel do kontaktu s mokrou zemou. Ďalšou reformou bolo obnovenie pôvodnej úrovne stropov s výškou 3,20 m. Starí fasádne okná udržiavali svoje otvory, boli však obnovené oceľovými profilmi a kryštálmi, ktoré zabezpečujú prirodzené osvetlenie domu. Aktualizované boli aj inštalačné a elektrické inštalácie a kúrenie, nové v dome, dosiahlo v byte pohodlnú atmosféru.

Akonáhle bola výška stropov obnovená a steny a podlahy boli dezinfikované, bolo potrebné pridať iba materiály, ktoré by vrátili domu pocit pohodlia, ktorý stratil. Drevo, tehla a biela farba sú kombinované vytvoriť útulné prostredie. V nich dekorácia inšpirovaná vinobraniemi s popovými dotykmi a farebnými tónmi dodáva živosti súpravu. Bez vzdania sa detailov, ako sú dvere kúpeľne, ktoré udržujú kúzlo a autentickosť už uplynutého času.

Reklama - čítajte pod veľmi svetlou nízkou podlahou

Okná s oceľovými profilmi natretými v grafite Oxiron poskytujú obývacej izbe bohaté prirodzené svetlo, ktoré tvorí priestor na posedenie a pracovný kút.

Sofa, Habitat. Vintage 4P: červené kreslo, konferenčný stolík, stojacia lampa, okrúhly stôl a čierna stolička. Koberec od spoločnosti BoConcept. Maľba a guľa na podlahe sú dielom umelca Maria Vela. Na pohovke, deku, Zara Home.

Pracovný kútik

Zaberá malý priestor v obývacej izbe. Tvorí ho stôl s okrúhlou obálkou na uľahčenie cirkulácie a retro vzdušné kreslo. Nachádza sa vedľa okna a umožňuje prácu s bohatým prirodzeným svetlom.

Sála s osobnosťou

Vstupné dvere sú pôvodné z domu. Vyrobené z dreva - so značenými žilami a starou kukuricou - od chvíle, keď sme dorazili, oznamuje, že tento dom je iný.

Listy na stene, Vintage 4P.

Textílie, ktoré dodávajú farbu

Vankúše v jasných odtieňoch rozjasňujú pohovku a dodávajú do obývacej izby neformálny a neformálny vzduch.

Vankúše a modrá váza od BoConcept.

Ozdobte kvetmi

Či už sú čerstvé alebo syntetické, dodávajú ozdobe nepopierateľný šarm. Ak ich umiestnite do vázy so širokými ústami, stonky pripevnite niťou alebo drôtom tak, aby sa neoddeľovali a neudržiavali zloženie.

Videné tehlové steny

Pri čistení múrov počas renovácie boli zistené priečky z tehál, ktoré v niektorých oblastiach zostali viditeľné. Aby sa zvýšil tento účinok čerstvo nasekanej, bol na ňu striekaný plastový latex zmiešaný s vodou. Pôvodná stena bola taká hustá, že umožňovala vytvoriť poličku, na ktorej spočíva pohovka.

Stôl a stôl, Vintage 4P. Vázy: modrá, z biotopov a farieb, z BoConcept. Chameleoni sú dizajnom majiteľa domu pre dizajn Fauna Urbana.

Šedá a červená miestnosť

Sedadlá v salóniku sú čalúnené v týchto dvoch farbách. Obidva tóny tvoria vynikajúci farebný pár, ktorý sa navzájom harmonizuje. Vankúše s červenými dotykmi na šedej pohovke a šedými detailami na červenom kresle posilňujú túto farebnú dvojfarebnú hru.

Starostlivosť o tesárstvo

Dvere, ktoré umožňujú prístup do kúpeľne, boli nájdené pri búraní inej budovy tej istej doby. V skutočnosti to bol list starého balkóna v dreve s bielym, jantárovým a zeleným sklom. V čase ich vyzdvihnutia boli zamknuté a pretvorené na pôvodné posuvné dvere. V kapitole stolárstva sa tiež zdôrazňuje podlaha - borovicová platforma inštalovaná na latách, slabo zafarbená na bielo - a 18 cm vysoká soklová lišta zakončená malou lištou.

Integrovaná kuchyňa

Zdieľaním priestoru s jedálňou sa dosiahol pocit väčšej amplitúdy. Pop-air box a retro lampa dávajú vinobranie dotyk jedálni.

Obrázok: Mario Vela. Lampa a stoličky, Vintage 4P. Mesa od Ikea. Jedlá s sovami od Zara Home. Tureen, Marcos Jara. Zelená váza a drevené ovocné misky od BoConcept. Príborník z Brut Space.

Nábytok s nízkym dnom

V kuchyni boli police a malý kus nábytku zvolené s minimálnou hĺbkou, aby nenabíjali priestor. Zrkadlové dvere skrine odrážajú opačnú stenu.

Pasážna zóna

Kuchyňa a jedáleň, ktorá nie je na tomto obrázku, sa nachádzajú v strede domu a slúžia ako priechod medzi vstupom a obývacou izbou. Aj keď tento centrálny priestor nemá okná, je osvetlený prirodzeným svetlom, ktorý pochádza z obytnej časti.

Zariadenia od spoločností Edesa, Teka a Fagor. Textílie od spoločnosti Habitat.

Varná zóna

Vysoký nábytok bol nahradený policami, takže priestor sa zdal uvoľnenejší a uľahčil prechod smerom k zvyšku domu. Preto sú vybrané nízke skrinky s bielymi lakovanými čelami a oceľovými držadlami zodpovedajúcimi profilu pracovnej dosky, ktoré zvýrazňujú horizontálnosť.

Ikea nábytok a biele riady.

Starostlivosť o tesárstvo

Dvere, ktoré umožňujú prístup do kúpeľne, boli nájdené pri búraní inej budovy tej istej doby. V skutočnosti to bol list starého balkóna v dreve s bielym, jantárovým a zeleným sklom. V čase ich vyzdvihnutia boli zamknuté a pretvorené na pôvodné posuvné dvere. V kapitole stolárstva sa tiež zdôrazňuje podlaha - borovicová platforma inštalovaná na latách, slabo zafarbená na bielo - a 18 cm vysoká soklová lišta zakončená malou lištou.

Vedúci práce

V spálni bola časť pôvodne videnej tehly tiež v dohľade. Spodná časť bola omietnutá a ostala hladká ako čelo postele.

Obrázky a prikrývky od spoločnosti BoConcept. Vankúše od spoločnosti Zara Home. Posteľná prikrývka od firmy Hoss Intropia. Nočný stolík, lampa a modrá váza sú od spoločnosti Habitat.

Obrázky zdobia

Motívy pripomínajúce ťahy detskej kresby dodávajú spálni neformálnu atmosféru. Biely paspartú umožňuje zvýrazniť obraz na tehlovej stene.

Kúpeľňa so zmesou textúr

V kúpeľni sa kombinovali rôzne textúry. Čierne dlaždice v lesklom prevedení sa striedajú s tehlou a cementom na stene. Na chodníku je biela sprcha vysunutá v sprche, ktorá bola vykonaná v rovnakej úrovni, aby sa zabezpečila kontinuita podlahy.

Povodie od mesta Valadares a toaleta z mesta Roca. Grifería de Grohe, v umení a bronz. Zrkadlo, od Vintage 4P. Koše boli vyrobené remeselníkom. Uteráky: biela, lokalita a farba, Zara Home.

Plán a distribúcia

- Táto podlaha nepresahuje 60 m², ale jej vysoké stropy dávajú väčší pocit.
- Dominantnosť svetlých tónov na podlahe, stenách a kuchynskom nábytku v spojení s prirodzeným svetlom spôsobuje zväčšenie priestoru.

Rozloženie podlahy.
Distribúcia bola organizovaná v troch zónach oddelených nosnými stenami. V prvom z nich bola predsieň, kúpeľňa a spálňa. Jedáleň s integrovanou kuchyňou bola umiestnená v strede. A v poslednej, obývacia izba s pracovným kútikom. Trvalé spojenie medzi týmito tromi zónami bez dverí, ktoré ich oddeľujú, ešte viac zväčšuje hĺbku.