Komentáre

Byt zrekonštruovaný so starou láskou a rešpektom

Byt zrekonštruovaný so starou láskou a rešpektom

Franyerga

Na Trafalgarskej ulici, hranici, ktorá rozdeľuje Eixample a Ciutat Vella v Barcelone, objavujeme veľmi zvláštna budova, ktorú navrhol a postavil Joan Torras, odkaz v španielskej architektúre a inžinierstve, ktorý mal ako študenti architektov ako Antoni Gaudí, Elías Rogent alebo Augusto Font Carreras. Táto nehnuteľnosť, postavená v roku 1900, a podlhovastým poschodím pokrytým dvorom, ktorý jej dáva vzhľad priechodu, je súčasťou jedného z blokov postavených na zemi získanej z mesta v čase zbúrania múrov a urbanizovať nové kolá. Preto zoskupenie budov nereaguje na žiadnu typickú charakteristiku ani starého ani moderného susedstva. Má svoju vlastnú osobnosť. Svoje vlastné pravidlá, “vysvetľuje Nicolás Markuerkiaga zo štúdie ZAGA zodpovedný za reformu domov v prízemí, ktoré boli v minulosti prepojené s obchodnými priestormi, ktoré slúžili ako obchod s potravinami a teraz sa tu nachádzajú nové My bistrot.

74 metrov štvorcových podlahy, ktorých propagátorom je FHAUS, sú teraz rozdelení na vchod so zdvorilou kúpeľňou, obývaciu izbu s jedálňou a integrovanou kuchyňou a spálňu so šatňou a kúpeľňu oddelenú sklenenými dverami, ktoré umožňujú prechod prirodzeného svetla do miestnosti. Napriek tomu, že rekonštrukcia prispôsobila rastlinu súčasným životným potrebám, vytvára plynulejší a funkčný domov, architekti chceli vzdať hold svojej storočnej histórii, zachrániť niektoré fresky z pôvodnej konštrukcie stien haly alebo obnoviť existujúce drevené dvere. Aby dali prostrediu dynamiku bez toho, aby opustili triezvosť, vytvorili koberce s hydraulickými dlaždicami a parketami usporiadanými do hrotu a steny sú pokryté lištami, ktoré slúžia ako vizuálne spojenie medzi freskami a čistou bielou ostatnými stenami.

Štúdio HS Decor malo na starosti dekoráciu, ktorú chceli „zariadiť elegantným, ale diskrétnym spôsobom a vylepšiť architektonické cnosti domu“, majúc na pamäti „vytvoriť sofistikované prostredie pre náročného nájomcu, ktorý si váži estetiku. okrem pohody, “vysvetľujú. Materiály použité v hlavnom priestore (ako sú mramorové, drevené alebo železné dvere) sú špičkovej kvality a vytvárajú neutrálny, ale luxusný základ, ktorý bol vylepšený nábytkom so zlatými dotykmi a zamatovým čalúnením, čo dodáva farbu ozdobné doplnky V spálni sa rozhodli pre mužskejšiu a triezvejší vzhľad s koženými stoličkami, nočnými stolmi zo železa a mramoru a posteľnou bielizňou v jemných odtieňoch. Výsledkom je domov tak luxusný, ako je vyrovnaný.

www.fhaus.co
www.zagaarquitectura.com
www.hsdecor.com
Fotografie: Joanna Noguera

Reklama - Neustále čítajte pod novým životom

Byt umiestnený v prízemí budovy postavenej v roku 1900 bol znovuzrodený prácou a milosťou štúdia ZAGA a HS Decor.

Trieda architektúry

Budova bola navrhnutá a postavená Joanom Torrasom, inštitúciou španielskej architektúry, ktorá bola okrem iného profesorom Antoniho Gaudího.

pominuteľný

Budova má určité zvláštnosti, ako napríklad výstup z ulice cez jej dve fasády a vnútorný dvor, ktorý ponecháva centrálny priestor voľný, čo mu dáva priechodný vzhľad.

Split poraziť

Dom bol predtým prílohou komerčných priestorov. teraz bola oddelená a v priestoroch bola nainštalovaná reštaurácia We Bistrot.

Veľká kapacita

Pri vchode bol nainštalovaný vstavaný šatník, ktorý umiestňuje kabáty, čo najviac využíva priestor.

Zdvorilostná kúpeľňa

Pri vchode, vľavo, nájdete zdvorilou kúpeľňu.

Verný reflex

Zrkadlo zakrýva stenu a vizuálne rozširuje priestor.

Otvorené dvere

Pohľad na vchod s prístupom do kúpeľne a obývacej izby.

Spomienky z minulosti

Pôvodné drevené dvere boli obnovené.

Otvorená myseľ

Viaceré spálne boli zlúčené, aby vytvorili priestor, ktorý zdieľajú obývacia izba, jedáleň a kúpeľňa.

salon

Konferenčný stolík Santiago Pons a pohovka Tapi Disseny.

Komfortná zóna

Sivé kreslo je od Gajisy a lampy sú od Aromas del Campo.

Ukážte skutočnú tvár

Pôvodné fresky domu boli obnovené a ponechané v dohľade. Koberec je odolný voči KP škvrnám.

Ľahké kovy

Pomocný nábytok Hanbel.

Pohľad spredu

Jedáleň a kuchyňa z obývacej izby.

Biely mramor

Jedálenský stôl je predstavený ako predĺženie kuchynského ostrova.

Zlaté roky

Stoličky jedálne sú od Gajisa

Stolová súprava

Dekorácia podlahy zodpovedná za HS Decor sa snaží viesť dialóg a zdôrazňovať pôvodnú architektúru.

Minimalistická kuchyňa

Skrinky bez držadiel a hladké sú dokonale integrované.

Prístup do spálne

Dvere spálne boli tiež získané z pôvodnej podlahy.

Dobre obklopené

Nočné stolíky a lampy sú od spoločnosti Thai Natura.

Ľahký krok

Okno nad dverami umožňuje vstup prirodzeného svetla z obývacej izby.

Nezvyčajný muž

Výzdoba spálne je vyrovnanejšia a mužnejšia vo farbách aj materiáloch.

Medzi bavlnou

Posteľné prádlo od Zara Home a Gancedo.

Tribal dotyk

Spálňa po nainštalovaní čiapky Juju na čelo.

Dobre využil

Na inštaláciu vstavaného skrine sa použila stena.

Drevený koberec

Rybinové parkety slúžia na vymedzenie oblasti postele.

Svetlo a akcia

Keďže spálňa nemá okná, dvere šatne a kúpeľne sú zo skla, čo umožňuje vstup prirodzeného svetla.

Šatňa

Výhľad do šatne.

ako

Priestor pre šatňu bol maximalizovaný.

Všetko v poriadku Práca a potešenie

Pod oknom bola vytvorená pracovná plocha / toaletná stolička.

Celé zrno

Kožená stolička od Santiago Pons.

násobenie

Jeden v skrinkách odráža svetlo a vizuálne rozširuje priestor

Prístup do kúpeľne

Dvere kúpeľne sú vyrobené z bieleho skla, aby svetlo prešlo súčasne so súkromím.

Čiernobiele

Čiernobielo

Závesná skriňa

Prináša ľahkosť celku.

Relaxačný kúpeľ

Bola nainštalovaná vaňa s rovnými čiarami.

Na mieste

Pracovná polica slúži ako podpera vedľa vane.

Rýchla sprcha

V kúpeľni je okrem vane aj sprcha.

Sprchovací prístup