Informácie

Zrekonštruovaný byt na získanie svetla

Zrekonštruovaný byt na získanie svetla

„Predstavoval rozpadlý a chmúrny obraz kvôli nadmernému rozčleneniu. S výnimkou dvoch miestností, ktoré majú výhľad na hlavnú fasádu, bola podlaha sotva prirodzená.“ Vysvetľujú tak z architektúry EO temný a depresívny stav, v ktorom bol byt v Eixample v Barcelone, predtým, ako prešli rukami a podstúpili proces úplnej reformy. Keď projekt prišiel do svojho ateliéru, architekti mali od samého začiatku jasný cieľ: „využiť vzácne prirodzené svetlo“.

Na dosiahnutie tohto cieľa sa rozhodli prelomiť všetky prekážky, ktoré bránili tomu, aby sa slnečné lúče voľne pohybovali vo vnútri. Zostali iba tri nosné múry, ktoré štúdio dal v ich prospech tým, že ich použil na rozdelenie 65m2 podlahy na tri hlavné oblasti: obývaciu izbu, kuchyňu s jedálňou a hlavnú spálňu.

Počas reformy obnovili tradičné prvky, ktoré mal dom, napríklad lišty a tesárske práce, a vytvorili nové dvere a trámy súčasných línií. Biela farba, ktorú hojne používali, slúži na zvýšenie svietivosti a súdržnosť bola daná dvom obdobiam, ktoré v dome bývajú vďaka dubovým podlahám, ktoré pokrývajú všetky prostredia, „ktoré pôsobia ako súvislá vrstva, ktorá zjednocuje priestory a to okamžite stúpa pri stavbe nábytku, “zdôrazňujú.

Fotografie: Adrià Goula

www.eoarquitectura.com

Reklama - Pokračujte v čítaní v časti Otvorené hranice

EO Arquitectura je štúdia zodpovedná za premenu tmavého a klaustrofóbneho bytu v Barcelone na svetlý a priestranný priestor.

Odstráňte prekážky

Aby svetlo prešlo, zrazili všetky steny, ktoré mohli, a ponechali iba tri v moči (nákladné)

Minulosť a súčasnosť

Architekti obnovili tradičné prvky domu a spojili ich s novými, čím našli súvislosť vďaka bielej farbe a dubovej podlahe a nábytku.

Úvodná politika

V nosných stenách otvorili medzery, aby spojili priestory a nechali prejsť svetlo.

Zdieľané priestory

Medzi kuchyňou je umiestnený jedálenský kút.

Prirodzené svetlo

Izba je miestnosť s väčším množstvom svetla, takže cieľom reformy bolo znásobiť jas tejto miestnosti a vziať ju ostatným.

Veľký čas

Spálňa bola otvorená do chodby a bola pridaná malá miestnosť, ktorá je teraz šatňou.

Biela, čierna a drevo

Pohľad na kúpeľňu, v rovnakých odtieňoch ako zvyšok domu.

Nové povrchové úpravy

Väčšina pridaných prvkov bola vyrobená z preglejky s dubovým povrchom.

pred

Tma a bariéry, ktoré bránili svetlu v dosahu do interiéru domu.

Plánujte skôr

65 m2 bolo veľmi rozdelených na jednotlivé oddiely.

Neskôr lietadlo

Priečky boli zbúrané, aby vytvorili široké a svetlé priestory.

Pred a po

V týchto plánoch vidíme zmeny, ku ktorým došlo po reforme