Ostatné

Tekutá a veľmi usporiadaná podlaha

Tekutá a veľmi usporiadaná podlaha

Tento príbeh má ako protagonistu mladý pár, ktorý sa po mnoho rokov vracia so svojimi dvoma deťmi do svojho mesta v Madride. V susedstve Chamberí nachádzajú byt, ktorý, ako sa zdá, stál v čase od svojho postavenia v 60. rokoch minulého storočia. Vedeli, ako vidieť za malými miestnosťami, nekonečnými chodbami a komplikovaným usporiadaním a veria, že niektoré zmeny využijú ich potenciál a dokonale sa do nich zmestia. Aby sa táto škaredá káčatka stala domovom ich snov, pár išiel do architektonického štúdia AMÁSL, vďaka ktorému sa ich sny vďaka dobrej reforme splnili.

Prvá vec, ktorú urobili, bolo rozdeliť byt na dve veľké priestory: verejnú, s otvorenými priestormi, kde sa nachádza obývacia izba, kuchyňa a jedáleň; a ďalšie súkromnejšie so spálňami a kúpeľňami. Spojením prechodných priestorov, ktoré sa používali na umiestnenie políc a skriniek a na vytváranie skladovacích priestorov. Dvere miestností idú do stropu, keď sú otvorené, môžu sa úplne schovať a podlaha celého domu je rovnaká, aby sa zabezpečila vizuálna kontinuita. Štúdio sa rozhodlo pre bielu farbu pre celý dom, aby vytvorilo plátno, na ktorom by ich noví nájomníci mohli sledovať históriu svojho života v novom domove. Tento monochróm je prítomný vo všetkých izbách okrem detských izieb, kde zelená stena prechádza stenami nádeje. Výsledkom je pohodlný, svetlý a útulný domov. Šťastný koniec

www.estudioamasl.es
Fotografie: Carlos Antón

Môže vás zaujímať:

- Ahoj, kancelária. Ahoj doma

- Mestský, mladý a flexibilný byt

- Podlaha 60 m2 prispôsobená rodine

- Pred a po: zmena obrazu zastaralej podlahy

Reklama - Pokračujte v čítaní nižšie

Štúdio AMÁSL zrekonštruovalo tento apartmánový dom v Madride, aby ho prispôsobilo rodine. Uličky sa používajú na uloženie úložného priestoru.

Otvorená myseľ

Predchádzajúce poschodie malo veľa izieb, ale veľmi malé. Štúdia zbúrala priečky na vytváranie spoločných priestorov so zdieľanými priestormi.

kuchyne

Kuchyňa je otvorená do obývacej izby. Nábytok je od Santos.

Nervové centrum

Ostrov definuje kuchynský priestor a zachováva koncepciu otvorenej rastliny.

Všetko v jednom

Spoločná obývacia izba, jedáleň a kuchyňa.

dizajn

Nábytok pochádza z Camino a Casa Steelcase a Vitra.

Vizuálna kontinuita

Rovnaké poschodie bolo umiestnené vo všetkých izbách, aby sa medzi nimi vytvorila vizuálna plynulosť.

Hlavná spálňa

Túto relaxačnú atmosféru tvorí biele, sivé a svetlé drevo.

ako

Niekoľko nábytku bolo navrhnutých tak, aby využívali priestor.

Šatňa Otvorené dvere

Aby sa zvýšil pocit priestrannosti, dvere sa rozšírili na strop.

Minimalistická kúpeľňa Biele a drevo Detské veci

Pohľad na vchod do jednej z detských izieb.

Zelená nádej

V celom dome prevláda biela, s výnimkou detských izieb, ktoré boli natreté jasne zelenou farbou.

Do nekonečna ... Prípadová štúdia

Pohľad na študijnú oblasť pre deti.

Druhá kúpeľňa

So zrkadlom so vstavaným svetlom.

mozaika

Detail sprchy.

Plánujte skôr Neskôr lietadlo