Ostatné

Noc a deň: Zrekonštruovaný byt v Barcelone

Noc a deň: Zrekonštruovaný byt v Barcelone

Keď sa noví majitelia tohto bytu v Barcelone posadili s návrhárkou interiérov Adela Cabré, aby navrhli reformu, bolo jasné, že uprednostňujú väčšie priestory, aby nemali izby. 120 metrov štvorcových domu s výhľadom na Montjüic a Tibidabo boli rozdelené na tri izby, dve kúpeľne, kuchyňu, jedáleň a obývaciu izbu, z ktorých všetky boli nezávislé a málo funkčné, pár bez detí. Medzi želaniami, ktoré chceli / potrebovali pre svoj domov, bola spálňa s vlastnou kúpeľňou a šatňou, malá spálňa pre hostí a veľký spoločný priestor s kuchyňou, jedálňou a obývacou izbou.

„Zámerom bolo mať dostatok priestoru na plné užívanie a nestratenie bývania v mŕtvych zónach,“ vysvetľuje Cabré, ktorý nakreslil nové poschodie rozdelením domu na dve oblasti, jeden deň a jednu noc, oddelené dlhou chodbou. Šírenie jednej zo spální medzi priľahlú kúpeľňu a predsieň umožnilo zväčšiť oboje a vytvoriť priestor pre prednú časť skrine ako šatňu. Spojením obývacej izby, jedálne a kuchyne v tej istej oblasti sa rozšírili hranice hosťovskej izby a zdvorilostnej toalety a vizuálne sa rozšíril interiér. V palete materiálov a farieb prevládajú teplé a prírodné tóny a povrchové úpravy, ako sú šedá a škála zeme, dreva a kameňa. Väčšina nábytku bola navrhnutá tak, aby sa dokonale prispôsobila priestorom domu, a čo je najdôležitejšie, jeho obyvateľom.

www.adelacabre.com
Fotografie: Mireia Rodríguez

Môže vás tiež zaujímať:

- Podlaha s klasickým drevom

- Zrekonštruovaný byt na získanie svetla

- Reformovaný, aby uspel: tento byt je teplý a známy

Reklama - Neustále čítajte v novom živote

Návrhárka interiérov Adela Cabré podpisuje reformu tohto bytu s rozlohou 120 metrov štvorcových, ktorý sa nachádza na Gran Vía de les Cortes Catalanes v Barcelone.

Menej je viac

Majitelia, pár bez detí, sa chceli obísť bez miestností, aby mali viac priestranných priestorov.

Deň a noc

Projekt je rozdelený do dvoch zón: jedna v noci, kde je veľká spálňa s vlastnou kúpeľňou a šatňa, pracovňa a denná časť, v ktorej sa nachádza obývacia izba s integrovanou kuchyňou.

materiály

Zdôrazňuje najmä dubové drevo, s jasným odtieňom.

Zničte bariéry

Po odstránení steny z chodby, ktorá komunikuje s miestnosťou, bola chodba vizuálne integrovaná a bola podporovaná plynulosť medzi priestormi.

delenie

Pohľad na obývaciu izbu - kuchyňu, s diferencovanými priestormi vďaka stene v polovičnej výške.

Čiernobiele

V kuchyni sa rozhodli pre biely hotový nábytok a magnetizovanú čiernu stenu.

Jedáleň

S dreveným stolom a stoličkami.

Využitý priestor

Na vytvorenie knižnice vedľa jedálne sa použil výklenok.

Detail police Čierna je čierna

Stena bola natretá čiernou farbou, ktorá do priestoru priniesla hĺbku a osobnosť.

nexus

Deň a noc spája oblasť s dlhou chodbou.

Posuvné dvere medzi kúpeľňou a šatňou

V kúpeľni naľavo sú veľké posuvné dvere, ktoré spôsobujú spojenie s šatňou. Za bielymi dverami nájdeme toaletu.

Získajte priestor

Jedna zo spální bola odstránená a jej priestor bol rozdelený medzi kúpeľňu a chodbu, aby bolo možné nainštalovať skrinky a vytvoriť šatňu.

ako

Skrinky boli navrhnuté na mieru a plne využívali priestor.

kúpeľ

S dreveným nábytkom a umývadlom z kameňa.

spálne

Má predsieň, ktorá slúži ako šatňa a pracovňa.

pohľady

Z spálne môžete vidieť Tibidabo az obývacej izby Montjüic.

Zdvorilostná toaleta

Ako kontrast bol zvolený okrúhly čierny porcelánový obklad.

Pred a po

Plány pred reformou podlahy a po nej.